Aluminiumtråd, provrör och prestationsångest

 

För någon vecka sedan skulle vi göra arrangemang med hjälp av olika tekniker. Den vanligaste är ju kanske stickmassa men vi skulle använda andra tekniker, aluminiumtråd och provrör!

 

P8310862

Temat för detta arrangemang var barnfest så jag ville göra något roligt och intressant. Jag tyckte att detta skulle ha passat bra på ett godisbuffébord. När man använder aluminiumtråd på det här sättet går det att variera på mååånga olika vis beroende på vas och blommor man tänker använda. Viktigt är dock att blommorna hålls på plats. Min vas som jag valde hade dessutom hål i sidorna så blommorna flyttade verkligen inte på sig. Ett sånt här arrangemang kan jag tänka mig att är lätt att fixa själv hemma också, bara att knyckla ihop aluminumtråd i en vas och stick in blommor! Så kan man ju dekorera med glasstenar, pärlor, frukter eller vad som helst.

 

P9010882

Här har jag använt mig av provrör! Älskade verkligen denna teknik och kommer att använda den mycket i framtiden har jag på känn. Formen på detta arrangemang råkade bli lite liknande som det första, men jag utgick från skålen och jag tyckte att denna form passade den bäst. (Proportioner är superviktigt!) Jag satt in torr stickmassa i skålen som jag sedan byggde en konstruktion av träpinnar i. När den var tillräckligt stadig satte jag fast provrören och satt i blommorna. Sen täckte jag stickmassan med lite vit sand och guldpärlor. Det syns kanske inte så bra men jag fäste provrören med guldjärntråd och veteaxen är också guldfärgade. Ett sånt här arrangemang skulle passa ganska bra i någon reception eller kanske på något Pentik julevenemang? Skålen påminde mig lite om Pentik. 

 

Nu har vi distansstudier/praktik i några veckor och jag ska skriva skriva skriva och förbereda till mitt första examensarbete (festdekorationer, berättar mera om det sen!), jobba lite och som sagt resa till Paris. Skönt att lite få pusta ut och bara fokusera på det jag måste nu. Jag trivs så bra med att få studera det jag älskar att göra, men det är verkligen tungt i längden för mig som vill vara bäst på allt och på samma gång aldrig är 100 % nöjd med det jag åstadkommer heller. HUR lär man sig att koppla bort detta, är det ens möjligt? När ska man liksom lära sig att det är helt ok att misslyckas ibland och att man inte kan vara bäst på allt? 

Kommentarer (1)
Jättevackra arrangemang! Gillar verkligen det andra med träpinnarna och veteaxen (eller vilket sädesslag det nu är).
Vad roligt att studera till florist! Jag hade själv länge planer på det, men det blev inte riktigt något av de funderingarna.
Ha en bra dag!
Ida / Kreativiteten12.09.16 kl. 10:00
Tack snälla! Ja det är verkligen såå roligt att studera detta! :D
23.09.16 10:09