Amppari, hårdekorationer och en miniananas

 

Hej! Åter igen har en rolig skolvecka passerat (torsdag börjar bli en riktig bloggdag för mig) med en massa nya kunskaper i fickan. Vi har gjort lite av allt möjligt denna vecka och jag känner att jag har lärt mig massor. Delvis av misstag man gör hela tiden då man arbetar på, ibland kan man t.o.m. vara glad att man gjort något riktigt stort fel då man vet vad man absolut inte ska göra nästa gång. Sånt är det.

 

En nivåbukett som jag valde att kalla Amppari. Ni kan ju ana varför. Har aldrig gjort en nivåbukett i den här stilen förr så jag är riktigt nöjd över den för att vara min första. De gula kallorna var en riktig utmaning då de är aningen bångstyriga och svåra att få att hållas där man vill för att få till triangelformen.

 

Sedan ett liknande nivåarrangemang fast i stickmassa. Fick inte riktigt till triangelformen där i toppen men nu vet jag ju hur jag borde ha placerat toppblommorna. Är annars väldigt nöjd över luftigheten och färgharmonin jag fick till. Färgerna på bilden är inte riktigt som i verkligheten men den orangea rosen blev väldigt fin ihop med freesian.

 

Sedan var det dags för formal-linjära arrangemang. Väldigt djupgående och svår stil där varje enskilt material ska vara noga utvalt och ha en mening. Med lite material ska man skapa stora kontraster och spänning. Min ananasplanta hemifrån hade torkat då jag var sex veckor i Ekenäs så den lilla ananasen lossnade. Jag tog med den till skolan och använde den i mitt arbete. Väldigt intressant stil som jag känner att jag vill jobba mera med i framtiden och lära mig mer om.

 

Sedan fick vi testa på att göra corsage! Corsage används alltså bland annat som bröstblomma på t.ex. bröllop. Kul men väldigt pilligt arbete. Allt ska trådas och tejpas och prepareras innan man kan lägga ihop det. Hade heller aldrig gjort ett corsage förut så detta var mitt första.

 

Till sist fick vi testa på att göra någon hårdekoration eller smycke och jag valde att använda min ananas igen såklart. Tänkte mig att dekorationen skulle fungera som en liten hatt och skulle kanske passa någon färggrann prusiluska där ute. Till skillnad från det formal-linjära var detta inte så noga genomtänkt utan jag lekte mig lite fram istället. Kul att få testa sig fram och låta idéerna flöda fritt.