Bilder från veckan

 

Här kommer lite bilder från de senaste skoldagarna!

Nya fina blommor som väntar på att snittas.

 

output11

Begravningsbukett på gångs. Först lite grönt och sedan lägger man huvudblommorna och fyller sedan på därefter med mera grönt och andra blommor.

 

P2170320

Det färdiga resultatet. Jag använde mig av nejlikor, krysantemer och vaxblomma. Ingen kombination av färger jag själv skulle ha valt men man tager vad man haver av det som finns i kylen då vi övar.

 

P2170324

Ett parallellt arrangemang.

 

P2180339

Idag var vi till en partihandel där de hade en massa saker som kan tänkas behövas till en blomsteraffär. Vi fick handla där och passade på att köpa lite nödvändiga grejer då det var lite billigare än vanligt. Lite knivar, sekatör och kalligrafituscher.

 

P2180340

Och lite fina krukor/säckar. Köpte också en fin rund vas som jag kanske ska plantera nåt i då jag kommer hem till Vasa efter praktiken. Kommer vara på Bukettmakaren i Karis i sex veckor nu framöver. Ser mycket fram emot det!

Kommentarer (2)
Meen nice! måste komma och unna mig en fredagsbukett av dig då någon dag! :)
miilo18.02.16 kl. 21:28
Ja men det måste du ju absolut göra! :-D
20.02.16 11:38
Först, snyggt arrangemang!
I efterhand inser man att de där övningarna när man måste ta vad som finns i kylen, också är bra övningar inför verkligheten. :) Man lär sig säkert omedvetet att kunna kombinera olika blommor utan att tänka på vad man själv tycker om :)
Precis en sådan binderisax köpte jag när vi var till SHT första gången (då jag började studera till trädgårdsmästare -07), jag har fortfarande kvar den, och den är kanske en av mina mest kära ägodelar. ;)
Sandra02.03.16 kl. 14:32
Tack!! Ja det stämmer, bra att det inte finns oändligt med blommor, man lär sig nog att jobba både ekonomiskt och lär sig vad som funkar ihop och inte. Hoppas min sax håller lika länge som din! Det var säkert en bra investering :)
11.03.16 10:29