Bilder från veckan

 

Här kommer lite bilder från de senaste skoldagarna!

Nya fina blommor som väntar på att snittas.

 

output11

Begravningsbukett på gångs. Först lite grönt och sedan lägger man huvudblommorna och fyller sedan på därefter med mera grönt och andra blommor.

 

P2170320

Det färdiga resultatet. Jag använde mig av nejlikor, krysantemer och vaxblomma. Ingen kombination av färger jag själv skulle ha valt men man tager vad man haver av det som finns i kylen då vi övar.

 

P2170324

Ett parallellt arrangemang.

 

P2180339

Idag var vi till en partihandel där de hade en massa saker som kan tänkas behövas till en blomsteraffär. Vi fick handla där och passade på att köpa lite nödvändiga grejer då det var lite billigare än vanligt. Lite knivar, sekatör och kalligrafituscher.

 

P2180340

Och lite fina krukor/säckar. Köpte också en fin rund vas som jag kanske ska plantera nåt i då jag kommer hem till Vasa efter praktiken. Kommer vara på Bukettmakaren i Karis i sex veckor nu framöver. Ser mycket fram emot det!

18.02.2016 kl. 19:05

Andra veckan

 

Åter en skolvecka har gått. Dagarna går så sjukt fort! Här ovanför är ännu ett runt arrangemang jag gjort som vi fick som uppgift. Det blev en grön och spretig historia. (Som sagt så älskar jag spret.) Jag ser och känner redan en stor förbättring från mitt förra arbete. Det gäller bara att öva öva öva. Klyschigt men sant är ju att man lär sig av sina misstag. Ofta när Owe påpekar något man kan förbättra och ändra på så ser man ju det själv direkt, kritik är ju himla viktigt för att kunna förbättras. 

Nästa vecka blir sista skolveckan före en 6 veckor lång praktikperiod börjar. Kommer bli spännande! Men mer om det sen. Nu tänkte jag bara njuta av en ledig kväll innan jag hugger in i detdär växtportfoliot.

10.02.2016 kl. 16:16

Min första skolvecka

Första riktiga skolveckan som floriststuderande är förbi. Finns mycket av det vi går igenom jag känner igen och har koll på medan det såklart finns mycket som är nytt för mig. Hjärnan går på högvarv om kvällarna och man är ganska trött då man kommer hem då man är så himla ovan att sitta och lyssna och insupa information så länge. Men månne inte man ska komma in i det ganska så fort! Superkul är det ju hur som helst och har också så trevliga klasskompisar! 

Det har blivit en hel del teori och lite praktiska övningar som snittning, bukett i spiral och arrangemang i stickmassa. Vi har även fått listor på snittblommor och krukväxter vars namn vi ska kunna. Det är en hel del som ni säkert kan gissa så de kommande dagarna tänkte jag börja läsa på dem.

P2030059

Övning på runt arrangemang på Oasis.

03.02.2016 kl. 17:58

 

Emma 22 år. Gillar blommor och kaniner. Studerar till florist.