Limefest

 

Holy moly macaroni jag blev godkänd i min första examensdel! Och jag fick sjukt bra kritik med för den delen om man får skryta lite. Jag skrattgrät i bilen hela vägen hem från skolan idag för jag var så lättad och glad haha! Jag har jobbat hårt med detta i ca 5 veckor så det var en stor sten som föll från mina axlar idag kan jag säga. Nu är det bara att börja förbereda sig för nästa del då.

Jag avlagde alltså den valfria examensdelen för florist som heter Planering och genomförande av festdekorationer. Festen jag gjorde festdekorationerna till var min lillebrors 18-års fest. Temat var lime och grönt. Emil älskar lime och det är dessutom hans namn baklänges! 

 

P9240294

Till farstun på Restaurant GH Klubben lagade jag en hängande takdekoration med provrör.

 

P9240322

Små grupper av vaser med gröna blommor i på middagsbordet.

 

P9240328

TISTLAR <3

 

P9240338

Limeljus såklart!

 

P9240371

Gröna detaljer i dukningen.

 

P9240361

Och det jag kanske är mest stolt över! Tycker det blev så himla fräscht med limeskivor i vasen.

 

P9240351

Och omogna hallon i såklart! Det var det. Nu ska jag äntligen njuta av en skrivfri kväll.

28.09.2016 kl. 19:18

Aluminiumtråd, provrör och prestationsångest

 

För någon vecka sedan skulle vi göra arrangemang med hjälp av olika tekniker. Den vanligaste är ju kanske stickmassa men vi skulle använda andra tekniker, aluminiumtråd och provrör!

 

P8310862

Temat för detta arrangemang var barnfest så jag ville göra något roligt och intressant. Jag tyckte att detta skulle ha passat bra på ett godisbuffébord. När man använder aluminiumtråd på det här sättet går det att variera på mååånga olika vis beroende på vas och blommor man tänker använda. Viktigt är dock att blommorna hålls på plats. Min vas som jag valde hade dessutom hål i sidorna så blommorna flyttade verkligen inte på sig. Ett sånt här arrangemang kan jag tänka mig att är lätt att fixa själv hemma också, bara att knyckla ihop aluminumtråd i en vas och stick in blommor! Så kan man ju dekorera med glasstenar, pärlor, frukter eller vad som helst.

 

P9010882

Här har jag använt mig av provrör! Älskade verkligen denna teknik och kommer att använda den mycket i framtiden har jag på känn. Formen på detta arrangemang råkade bli lite liknande som det första, men jag utgick från skålen och jag tyckte att denna form passade den bäst. (Proportioner är superviktigt!) Jag satt in torr stickmassa i skålen som jag sedan byggde en konstruktion av träpinnar i. När den var tillräckligt stadig satte jag fast provrören och satt i blommorna. Sen täckte jag stickmassan med lite vit sand och guldpärlor. Det syns kanske inte så bra men jag fäste provrören med guldjärntråd och veteaxen är också guldfärgade. Ett sånt här arrangemang skulle passa ganska bra i någon reception eller kanske på något Pentik julevenemang? Skålen påminde mig lite om Pentik. 

 

Nu har vi distansstudier/praktik i några veckor och jag ska skriva skriva skriva och förbereda till mitt första examensarbete (festdekorationer, berättar mera om det sen!), jobba lite och som sagt resa till Paris. Skönt att lite få pusta ut och bara fokusera på det jag måste nu. Jag trivs så bra med att få studera det jag älskar att göra, men det är verkligen tungt i längden för mig som vill vara bäst på allt och på samma gång aldrig är 100 % nöjd med det jag åstadkommer heller. HUR lär man sig att koppla bort detta, är det ens möjligt? När ska man liksom lära sig att det är helt ok att misslyckas ibland och att man inte kan vara bäst på allt? 

09.09.2016 kl. 08:14

Megabuketten

 

P8300845

 

Jag och min megabukett jag band igår. Jag byggde först en rund konstruktion av kvistar för att lättare få till en större bukett som jag sedan stack blommorna och grönt i. Sjukt rolig bukett att binda men jag vaknade faktist med värk i armen idag haha, den vägde en hel del kan jag säga!

30.08.2016 kl. 19:54

Nivåprov 3: Begravningsbukett

 

Downloads1

P8230704

P8230697

Temat för min begravningsbukett var höst och natur. Min tanke var att den avlidne skulle ha varit en naturälskande dam med sol i sinne som gillade färg. Lite små grejer som jag skulle ändra på så här i efterhand men överlag tycker jag att jag lyckades få till rätt känsla i buketten. 

28.08.2016 kl. 10:04

Nivåprov 2: Kräftskiva

Collage

Mitt andra arbete, arrangemang i stickmassa, var ett bordsarrangemang till en kräftskiva.  Jag utgick från färgerna i månen som man brukar ha som dekoration på kräftskivor. Tyvärr fanns det inte blåklint mera, så det fick bli blå tistlar i stället. Det blev riktigt bra det med. Sen använde jag dill, nejlikor och leucospermum (jag tyckte att de påminde om kräftornas spröten).

 

P8230741

P8230744

P8230751

 

25.08.2016 kl. 10:08

Nivåprov 1: Halloweenbukett

 

Vi hade nivåprov nu i veckan i skolan. Det betyder i princip att vi skulle planera tre stycken binderiarbeten (begravningsbukett, bukett och arrangemang i stickmassa) för att veta på vilken nivå vi ligger. Vi fick beställa alla blommor vi behövde, men allt grönt vi använde skulle vi plocka själva. Därtill skulle vi göra moodboards och presentationssidor till arbetena. 

Temat för alla mina arbeten var höst, men i olika skeden. Vi börjar med buketten!

 

Downloads

Min Moodboard för arbetet, Halloweenbukett! Ville egentligen ha lila kål men det fanns inte ännu att få så det fick bli grön. Blev rätt nöjd ändå, endast lite finlir som jag vet att jag borde ha förbättrat. 

 

P8230715

Jag har använt mig av kål, tistlar och kallor och bl.a. druvfläder och lönnlöv som det "gröna".

P8230725

 

25.08.2016 kl. 09:24

Höstevenemang för Indiska

Idag fick vi i uppgift att planera och utföra 3 stycken arrangemang enligt ett tema. Temat kunde vara t.ex. ett sommarbröllop, babyshower eller liknande. Jag hade påfågelfjädrar hemma som jag länge velat använda i något binderiarbete som jag valde att utgå ifrån. Mitt tema blev då ganska naturligt "höstevenemang för Indiska" då jag valde att jobba med mörka och murriga färger. Och ja jag älskar Indiska haha!

 

Det första arrangemanget som ska fungera som dekoration på ett middagsbord. 

 

Ett runt parallellt arrangemang som kan ses från alla håll. Kan t.ex. placeras på något serveringsbord. 

 

Och ett till arrangemang (dock med baksida) till ett serveringsbord. 

18.05.2016 kl. 17:32

Begravningsbuketter

 

Här är två begravningsbuketter jag har gjort. En handbunden och en i florett (stickmassa med handtag).

 

 

17.05.2016 kl. 18:24

Amppari, hårdekorationer och en miniananas

 

Hej! Åter igen har en rolig skolvecka passerat (torsdag börjar bli en riktig bloggdag för mig) med en massa nya kunskaper i fickan. Vi har gjort lite av allt möjligt denna vecka och jag känner att jag har lärt mig massor. Delvis av misstag man gör hela tiden då man arbetar på, ibland kan man t.o.m. vara glad att man gjort något riktigt stort fel då man vet vad man absolut inte ska göra nästa gång. Sånt är det.

 

En nivåbukett som jag valde att kalla Amppari. Ni kan ju ana varför. Har aldrig gjort en nivåbukett i den här stilen förr så jag är riktigt nöjd över den för att vara min första. De gula kallorna var en riktig utmaning då de är aningen bångstyriga och svåra att få att hållas där man vill för att få till triangelformen.

 

Sedan ett liknande nivåarrangemang fast i stickmassa. Fick inte riktigt till triangelformen där i toppen men nu vet jag ju hur jag borde ha placerat toppblommorna. Är annars väldigt nöjd över luftigheten och färgharmonin jag fick till. Färgerna på bilden är inte riktigt som i verkligheten men den orangea rosen blev väldigt fin ihop med freesian.

 

Sedan var det dags för formal-linjära arrangemang. Väldigt djupgående och svår stil där varje enskilt material ska vara noga utvalt och ha en mening. Med lite material ska man skapa stora kontraster och spänning. Min ananasplanta hemifrån hade torkat då jag var sex veckor i Ekenäs så den lilla ananasen lossnade. Jag tog med den till skolan och använde den i mitt arbete. Väldigt intressant stil som jag känner att jag vill jobba mera med i framtiden och lära mig mer om.

 

Sedan fick vi testa på att göra corsage! Corsage används alltså bland annat som bröstblomma på t.ex. bröllop. Kul men väldigt pilligt arbete. Allt ska trådas och tejpas och prepareras innan man kan lägga ihop det. Hade heller aldrig gjort ett corsage förut så detta var mitt första.

 

Till sist fick vi testa på att göra någon hårdekoration eller smycke och jag valde att använda min ananas igen såklart. Tänkte mig att dekorationen skulle fungera som en liten hatt och skulle kanske passa någon färggrann prusiluska där ute. Till skillnad från det formal-linjära var detta inte så noga genomtänkt utan jag lekte mig lite fram istället. Kul att få testa sig fram och låta idéerna flöda fritt.

21.04.2016 kl. 20:17

Fredagslista

 

Veckans humör: Seg och fundersam skulle jag säga. Mycket att tänka på just nu. 
Veckans vill ha: Sommarvärme och en ny vårrock.
Veckans köp: Har inte köpt så mycket annat än mat denhär veckan faktist. 
Veckans favoritplagg: Mina nya vinröda converse och mina nya jeans!
Veckans frisyr: Min vardagsfrilla är nästan alltid knåka. Ibland kan jag ha annan frisyr på morgonen men dagen slutar alltid i knåka endå.
Veckans händelser: Skola skola skola där vi hade kransbinderi på schemat. Så otroooligt tröttsamt och inte alls min grej haha! Har för dåligt tålamod. Lite träning på det (eller ganska mycket för att vara jag) och sushilunch med Lina.
Veckans saknad: En cykel! Så tråkigt att gå längre sträckor.
Veckans festligaste: Det blir väl imorgon då Anna och Felicia från klassen kommer till mig. Det blir vin och vårrullar! 
Veckans måltid: Sushi <3
Veckans borde: Färdigställa mitt växtportfolie och läsa på växter. 
Veckans godis: Har faktiskt inte ätit något godis denhär veckan. Eller jo köpte cashewnötter med choko på igår om det räknas!

08.04.2016 kl. 20:40

Bilder från veckan

 

Här kommer lite bilder från de senaste skoldagarna!

Nya fina blommor som väntar på att snittas.

 

output11

Begravningsbukett på gångs. Först lite grönt och sedan lägger man huvudblommorna och fyller sedan på därefter med mera grönt och andra blommor.

 

P2170320

Det färdiga resultatet. Jag använde mig av nejlikor, krysantemer och vaxblomma. Ingen kombination av färger jag själv skulle ha valt men man tager vad man haver av det som finns i kylen då vi övar.

 

P2170324

Ett parallellt arrangemang.

 

P2180339

Idag var vi till en partihandel där de hade en massa saker som kan tänkas behövas till en blomsteraffär. Vi fick handla där och passade på att köpa lite nödvändiga grejer då det var lite billigare än vanligt. Lite knivar, sekatör och kalligrafituscher.

 

P2180340

Och lite fina krukor/säckar. Köpte också en fin rund vas som jag kanske ska plantera nåt i då jag kommer hem till Vasa efter praktiken. Kommer vara på Bukettmakaren i Karis i sex veckor nu framöver. Ser mycket fram emot det!

18.02.2016 kl. 19:05