Ny adress

Jag bloggar nu på en ny adress: nouw.com/hemmas, klicka på länken så kommer du till min nya blogg! 

 

13.10.2016 kl. 16:54

En höstlista

 

2016-10-03_08-01-36

 

Beskriv din höst i tre ord. Full av blommor.


Vad är det bästa/sämsta med hösten? Det bästa är nog det där att det blir som en ny start. Som nyår fast inte lika krystat. Och mysiga hemmakvällar såklart med tända ljus och rödvin. Det sämsta är nog hur kallt det faktist kan vara, speciellt om morgnarna. Det kommer som en chock varje år. En annan bra grej är alla goda frukter som är i säsong! 


Hur höstmyser du? Läs ovan. Eventuellt med någon annan dryck som typ äppelmust och något snacks till någon bra serie.


Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier? Ta in naturen! Plocka knallröda nypon, färgglada löv, kastanjer och pumpor och pynta fint hemma. Rensa hemmet och garderoben. Plocka svamp och frys in!

 

P9100962

 

Hur ser din höstoutfit ut? Som typ alltid, jeans, kängor, någon topp och kimono. Jag plussar på en stor halsduk på hösten bara.


Vad har du på TO-DO listan just nu? Skriva och skicka in nästa examensplan. Och klippa Klimpens klor. Säg det många gånger efter varandra hörni! 


Några tips på hur man botar höstdeppigheten? Försök inte ta på dig mera än du påriktigt orkar med, drick massa vitaminproppade smoothies och boka in en resa om möjligt så att du har något riktigt kul att se fram emot.


Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst? Jag vill lära mig bättre yoga och hur man påriktigt andas. Och så vill jag lära mig laga brudbuketter i traditionell teknik.


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film? Narcos, Dexter och Stranger Things. Har också börjat frossa i olika youtubers. Älskar Helen Torsgårdens vloggar, hon har så många mysiga djur! 


Topp tre favoritdrycker i höst? Citronvatten, rödvin och äppelmust.


Vad är den höstigaste maträtten? Kronärtskocka med citron och vitlökssmör! 


Var hänger du helst under helgen? Hemma i soffan eller på något trevligt café här i Vasa. Älskar Raawka.

 

P9180179


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden? Jag har faktiskt lite planer för en vinter/vårresa men det är inget som är fastspikat än. Men den inkluderar sol, palmer, smoothies och yoga. 


Hur förbereder du dig för vintern? Som sagt, försöker ha en resa inplanerad och bunkrar upp med varma kläder. Inhandlar vitaminer och tillskott för att förebygga tröttheten som ofta kryper sig på vid mörkare tider. 

11.10.2016 kl. 23:47

Pumppyssel

 

2016-10-02 09.23.03 1

2016-10-03_04-01-42

Köpte en korg med pumpor här i helgen och har nu pyntat hela min lägenhet med dem. Älskar dom!

03.10.2016 kl. 16:02

Limefest

 

Holy moly macaroni jag blev godkänd i min första examensdel! Och jag fick sjukt bra kritik med för den delen om man får skryta lite. Jag skrattgrät i bilen hela vägen hem från skolan idag för jag var så lättad och glad haha! Jag har jobbat hårt med detta i ca 5 veckor så det var en stor sten som föll från mina axlar idag kan jag säga. Nu är det bara att börja förbereda sig för nästa del då.

Jag avlagde alltså den valfria examensdelen för florist som heter Planering och genomförande av festdekorationer. Festen jag gjorde festdekorationerna till var min lillebrors 18-års fest. Temat var lime och grönt. Emil älskar lime och det är dessutom hans namn baklänges! 

 

P9240294

Till farstun på Restaurant GH Klubben lagade jag en hängande takdekoration med provrör.

 

P9240322

Små grupper av vaser med gröna blommor i på middagsbordet.

 

P9240328

TISTLAR <3

 

P9240338

Limeljus såklart!

 

P9240371

Gröna detaljer i dukningen.

 

P9240361

Och det jag kanske är mest stolt över! Tycker det blev så himla fräscht med limeskivor i vasen.

 

P9240351

Och omogna hallon i såklart! Det var det. Nu ska jag äntligen njuta av en skrivfri kväll.

28.09.2016 kl. 19:18

Hemma från Paris

 

Downloads3

Downloads4

Collage2

 

Jag är hemma från Paris! Vi hade en riktigt fin resa och hann med massa roliga saker. Gick på marknader, satt och drack öl vid eiffeltornet, satt i timmar på restauranger och gick i fina parker. Bör dock nämnas att någon hade bajsat på golvet i tåget, vi fick fel hotell och det regnade mer eller mindre hela resan, det är inte alltid så idylliskt som det ser ut alltså. Men vafan, värre saker har väl hänt.

Imorgon är festen jag ska laga festdekorationerna till, som också är en liten del av mitt examensarbete. Kommer visa massa bilder snart på allt! Det kommer bli så roligt!

23.09.2016 kl. 09:39

Aluminiumtråd, provrör och prestationsångest

 

För någon vecka sedan skulle vi göra arrangemang med hjälp av olika tekniker. Den vanligaste är ju kanske stickmassa men vi skulle använda andra tekniker, aluminiumtråd och provrör!

 

P8310862

Temat för detta arrangemang var barnfest så jag ville göra något roligt och intressant. Jag tyckte att detta skulle ha passat bra på ett godisbuffébord. När man använder aluminiumtråd på det här sättet går det att variera på mååånga olika vis beroende på vas och blommor man tänker använda. Viktigt är dock att blommorna hålls på plats. Min vas som jag valde hade dessutom hål i sidorna så blommorna flyttade verkligen inte på sig. Ett sånt här arrangemang kan jag tänka mig att är lätt att fixa själv hemma också, bara att knyckla ihop aluminumtråd i en vas och stick in blommor! Så kan man ju dekorera med glasstenar, pärlor, frukter eller vad som helst.

 

P9010882

Här har jag använt mig av provrör! Älskade verkligen denna teknik och kommer att använda den mycket i framtiden har jag på känn. Formen på detta arrangemang råkade bli lite liknande som det första, men jag utgick från skålen och jag tyckte att denna form passade den bäst. (Proportioner är superviktigt!) Jag satt in torr stickmassa i skålen som jag sedan byggde en konstruktion av träpinnar i. När den var tillräckligt stadig satte jag fast provrören och satt i blommorna. Sen täckte jag stickmassan med lite vit sand och guldpärlor. Det syns kanske inte så bra men jag fäste provrören med guldjärntråd och veteaxen är också guldfärgade. Ett sånt här arrangemang skulle passa ganska bra i någon reception eller kanske på något Pentik julevenemang? Skålen påminde mig lite om Pentik. 

 

Nu har vi distansstudier/praktik i några veckor och jag ska skriva skriva skriva och förbereda till mitt första examensarbete (festdekorationer, berättar mera om det sen!), jobba lite och som sagt resa till Paris. Skönt att lite få pusta ut och bara fokusera på det jag måste nu. Jag trivs så bra med att få studera det jag älskar att göra, men det är verkligen tungt i längden för mig som vill vara bäst på allt och på samma gång aldrig är 100 % nöjd med det jag åstadkommer heller. HUR lär man sig att koppla bort detta, är det ens möjligt? När ska man liksom lära sig att det är helt ok att misslyckas ibland och att man inte kan vara bäst på allt? 

09.09.2016 kl. 08:14

Megabuketten

 

P8300845

 

Jag och min megabukett jag band igår. Jag byggde först en rund konstruktion av kvistar för att lättare få till en större bukett som jag sedan stack blommorna och grönt i. Sjukt rolig bukett att binda men jag vaknade faktist med värk i armen idag haha, den vägde en hel del kan jag säga!

30.08.2016 kl. 19:54

Nivåprov 3: Begravningsbukett

 

Downloads1

P8230704

P8230697

Temat för min begravningsbukett var höst och natur. Min tanke var att den avlidne skulle ha varit en naturälskande dam med sol i sinne som gillade färg. Lite små grejer som jag skulle ändra på så här i efterhand men överlag tycker jag att jag lyckades få till rätt känsla i buketten. 

28.08.2016 kl. 10:04

Nivåprov 2: Kräftskiva

Collage

Mitt andra arbete, arrangemang i stickmassa, var ett bordsarrangemang till en kräftskiva.  Jag utgick från färgerna i månen som man brukar ha som dekoration på kräftskivor. Tyvärr fanns det inte blåklint mera, så det fick bli blå tistlar i stället. Det blev riktigt bra det med. Sen använde jag dill, nejlikor och leucospermum (jag tyckte att de påminde om kräftornas spröten).

 

P8230741

P8230744

P8230751

 

25.08.2016 kl. 10:08

Nivåprov 1: Halloweenbukett

 

Vi hade nivåprov nu i veckan i skolan. Det betyder i princip att vi skulle planera tre stycken binderiarbeten (begravningsbukett, bukett och arrangemang i stickmassa) för att veta på vilken nivå vi ligger. Vi fick beställa alla blommor vi behövde, men allt grönt vi använde skulle vi plocka själva. Därtill skulle vi göra moodboards och presentationssidor till arbetena. 

Temat för alla mina arbeten var höst, men i olika skeden. Vi börjar med buketten!

 

Downloads

Min Moodboard för arbetet, Halloweenbukett! Ville egentligen ha lila kål men det fanns inte ännu att få så det fick bli grön. Blev rätt nöjd ändå, endast lite finlir som jag vet att jag borde ha förbättrat. 

 

P8230715

Jag har använt mig av kål, tistlar och kallor och bl.a. druvfläder och lönnlöv som det "gröna".

P8230725

 

25.08.2016 kl. 09:24

Tillbaka till skolan

 

Telefon

 

Bilder från min Instagram.

Det är crazy mycket nu. Skolan har börjat igen med buller o bång och det är himla mycket att tänka på. Det är nivåprov, växtkännedom, förberedelser inför examenstillfälle o.s.v. Där emellan ska man hinna jobba och försöka umgås med folk men det är inte alltid lätt att få allt att gå ihop. Tur att det man håller på med är roligt i alla fall för annars skulle det nog vara tungt! Jag trivs himla bra i nuet även om det är smått kaotiskt, man vet ju att det lugnar ner sig så småningom. Om en månad ska vi till Paris en förlängd helg med Simon, ser så fram emot det! Vill äta massa god mat, gå i mysiga kvarter, besöka blommarknader och loppisar, bara njuta! Nu ska jag däremot se en serie och njuta av min Suffeli, medan jag kan.

20.08.2016 kl. 20:23

Sommarens bästa loppisfynd del 1

 

Denna sommar har jag inte hunnit besöka så himla många loppisar, men några riktigt fina fynd har jag ändå lyckats göra! Bl.a. dessa tre gamla skolplanscher som jag hittade på Emmaus i Ekenäs. Lite slitna i kanterna men för 5 euro styck så fick alla följa med hem. De ljusa ser ni säkert vad de föreställer men den med svart bakgrund är björnmossa! 

 

output12-001

P8070646

P8070653

 

P.S. Har länge kämpat med att få min blogg till Bloglovin' utan resultat. Men nu går den äntligen att följa där!  

07.08.2016 kl. 14:23

Påfågel

 

A smoothie a day keeps the doctor away! 

27.07.2016 kl. 19:45

Tistlar och smoothie

 

2016-07-26 01.17.16 1

2016-07-26 01.19.16 1

2016-07-26 01.29.09 1

2016-07-26 01.24.39 1

2016-07-26 01.27.52 1

2016-07-26 09.25.45 1

Hur fint är det inte med egenplockade blommor? Älskar verkligen tistlar, så mycket att jag t.o.m. har funderat på att tatuera en på min kropp. Vi får se hehe. 

26.07.2016 kl. 18:13

Blomsteräng

 

P7250274

Hej där! Jag är tillbaka i Vasa för tillfället och hoppar in lite nu som då i Amalia i Vasa och Oravais, trivs jättebra! Trädgårdsbutik-jobbet var nog inget för mig, det är nog snittblommor jag ska hålla på med och inte buskar och träd. Alltid kan man ju inte välja men ibland kommer det bättre alternativ emot och då ska man inte tveka! Känns det inte bra så ska man sluta helt enkelt. 
 

P7250297

P7250308

P7250373

P7250360

Jag var på kvällspromenad här om dagen och hittade av en slump ett så sjukt fint ställe här nära mig. Har aldrig sett så mycket blommor på ett och samma ställe, en riktig blomsteräng var det! Gick bara runt runt runt och njöt som en riktig blomtant. Hittade t.o.m. Scabiosa som jag inte ens visste att växer vilt i Finland! Ikväll gick jag tillbaka med kamera och sax och plockade med mig en stor bukett hem. En del lade jag i press och resten lade jag i olika vaser här hemma. Njuter verkligen av att pyssla med sånt, det bästa jag vet ju! Återkommer med lite bilder imorgon då det är bättre fotoljus. 

 

25.07.2016 kl. 23:40